Zo min mogelijk verdienen met een parkeerautomaat

touringcarsvolendam

De gemeente Volendam wil parkeren van touringcars in de binnenstad niet verbieden; wel ontmoedigen, om de overlast in het monumentale Zuiderzeestadje te beperken. De parkeerautomaat is het middel om dit doel te bereiken.

Stad verstopt

In Volendam - bezongen als de parel van de Zuiderzee - genieten honderden toeristen dagelijks van de authentieke sfeer en het uitzicht op de haven en het Markermeer. En hoe komen die honderden toeristen naar het pittoreske stadje toe? Juist, veelal met de bus. Veel touringcars parkeren op een parkeerterrein voor bussen in het stadje en dat resulteert regelmatig in overlast.

Parkeren bij het centrum

Aan de rand van de stad zijn ook parkeerterreinen, maar die laten veel chauffeurs links liggen, omdat zij het liefst zo dicht mogelijk bij het centrum parkeren. De gemeente wil het terrein in het centrum niet sluiten voor de bussen, maar het parkeren daar wel ontmoedigen. Dat gaat nu gebeuren met de inzet van een parkeerautomaat van TMC.

Gedragsverandering

Wat de gemeente beoogt, is een gedragsverandering. Dus gaat zij een relatief hoog tarief vragen voor touringcars. Parkeren op dat terrein kan dus nog wel, maar kost het nodige, terwijl de terreinen aan de rand van Volendam gratis blijven. Hopelijk kiezen chauffeurs binnenkort vaker eieren voor hun geld...

Terug naar overzicht...