'TMC' op bankafschrift

creditcards

De banken hebben onlangs de regels voor Payment Facilitators veranderd. Nieuw is de verplichting om in de omschrijving een code op te nemen die verwijst naar de Payment Facilitator. Daarom staat er voortaan 'TMC' vermeld in de betalingscode op de bankafschriften van parkeerders die een elektronische betaling hebben verricht op een van onze parkeerautomaten.

Verzorgen van betalingsverkeer

TMC is een door Betaalvereniging Nederland gecertificeerde APSP (Acceptant Payment Service Provider). Wij mogen in principe het volledige elektronische betalingsverkeer en bijbehorende geldstromen verzorgen voor de parkeergelden die gemeenten innen met onze systemen. Voor het merendeel van onze klanten doen wij dat ook en de gelden die via een elektronische betaling op de parkeerautomaten afgewikkeld worden, ontvangen wij via onze stichting derden gelden, om ze vervolgens door te storten naar de gemeente waar ze geïnd zijn.

'TMC*'

Op het dagafschrift van de parkeerder staat doorgaans de omschrijving 'P-yyyyy' waarbij yyyy voor de naam van de stad staat, eventueel gevolgd door een numerieke code.

De banken hebben onlangs de regels voor Payment Facilitators veranderd. Nieuw is de verplichting om in de omschrijving een code op te nemen die verwijst naar de Payment Facilitator. In ons geval wordt de omschrijving vanaf maandag 28 november 2016 voorafgegaan door 'TMC*'. Iedere parkeerder die een elektronische transactie verricht krijgt deze code voortaan op het bankafschrift te zien. Als voorbeeld:

OUD:      P - EINDHOVEN - 5830
NIEUW:   TMC*P - EINDHOVEN - 5830

Terug naar overzicht...