Tilburg laat zich parkeertechnisch ontzorgen

tilburgkermis

Tilburg wil de stad graag leefbaar en toegankelijk houden. Onderdeel hiervan is uitbreiding van de parkeerregulering, met mooie nieuwe parkeerautomaten op straat en vergroting van betalingsgebieden. Vorig jaar liep hier een aan aanbesteding en TMC kwam als winnaar uit de bus. Inmiddels gaan we de tweede lichting automaten op straat plaatsen.

Nieuwe lichting parkeerautomaten

In de tweede helft van vorig jaar heeft Tilburg 29 gloednieuwe, energiezuinige Strada parkeerautomaten laten plaatsen in het uitbreidingsgebied in het westelijk deel van de stad. Dit nadat de gemeente een uitgebreid aanbestedingstraject had doorlopen, waarbij TMC als winnaar uit de bus kwam.

Nieuw: ketenbeheer

Tilburg heeft TMC gevraagd de werking van alle elementen in de parkeerketen te monitoren. Daarmee zijn verstoringen snel en effectief te herkennen, zodat er bijtijds actie wordt ondernomen om de uitval of verstoring zo beperkt mogelijk te laten zijn. Omdat wij van alle systemen in de keten veel kennis hebben, kunnen we de gemeente hier uitstekend mee ondersteunen en ontzorgen.

Fase 2

Dit jaar wil de gemeente Tilburg, gefaseerd per zone, de bestaande automaten vervangen. Te beginnen bij de drukste gebieden in het centrum en van daar dan uitwaaierend naar de woonwijken. Die parkeerautomaten staan inmiddels glimmend en vol ongeduld te wachten in Amsterdam op hun definitieve configuratie. Binnenkort installeren we ze in Tilburg.

automatentilburg

Terug naar overzicht...