Nostalgisch Gouda gaat state-of-the-art parkeren

goudakaasmarkt

TMC bouwt het hele parkeerautomatenpark van de gemeente Gouda om naar Strada Touch. Deze ongeveer 70 automaten zijn binnenkort weer state-of-the-art: geschikt voor kentekenregistratie, vlekkeloos werkend op zonne-energie en voorzien van roaming sims.

Helemaal digitaal

De gemeente Gouda maakt daarmee de laatste slag naar digitalisering van parkeren en de handhaving ervan. Parkeerders voeren straks hun kenteken in op de parkeerautomaat en de registratie van vergunningen gebeurt voortaan digitaal. Daardoor kan de handhaving op parkeren veel efficiënter verlopen.

Zon en sim: reuze slim!

De vernieuwde Strada Touch parkeerautomaten werken allemaal op zonne-energie. De zonnepanelen behandelen we met een vuilafstotende coating, waardoor ze optimaal stroom blijven leveren. Daarnaast voorzien we de automaten van gekleurde zone-indicatoren. De communicatie met de telecomproviders laten we verlopen via roaming sims, die altijd het sterkste signaal oppakken, waardoor de uptime van de automaten opmerkelijk goed is. Het beeldscherm is zeer goed leesbaar met teksten in vier mogelijke talen.

Blij zonder rij

Ook hebben we analyses uitgevoerd om te achterhalen, waar de hotspots voor parkeren zich bevinden; plaatsen waar op bepaalde momenten grote drukte te verwachten is bij de parkeerautomaten. Op die plekken zetten we extra automaten neer, om wachtrijen te voorkomen. Contactloos betalen is voortaan ook overal mogelijk, wat voor nog meer doorstroom zorgt. Zo faciliteert de gemeente de parkeerders en zorgt Gouda voor goede mobiliteit in de binnenstad.

© foto: Ralf Roletschek
Gebruikt onder de Creative Commons Attribution 3.0 Unported licentie.

Terug naar overzicht...