Minipark gaat live in Tiel

miniparktiel

Gemeente Tiel heeft gehoor gegeven aan de wens van winkeliers en bezoekers en vanaf maart 2014 betaalt de parkeerder op parkeerterrein Oude Haven het parkeergeld weer achteraf. Wethouder Driessen van onder meer Verkeer, Vervoer en Mobiliteit heeft op dinsdag 4 maart namelijk het nieuwe parkeersysteem Minipark, ook wel "cameraparkeren" genoemd, in gebruik gesteld.

Met Minipark of cameraparkeren introduceert Taxameter Centrale B.V. een geheel nieuwe vorm van achteraf betaald parkeren. Een Minipark-installatie heeft geen slagboom; Minipark zet de in- en uitgang juist open. In plaats van een slagboominstallatie worden bij cameraparkeren bij het in- en uitrijden de kentekens van de passerende voertuigen gescand. Parkeerders krijgen geen kaartje, maar betalen voor vertrek, door middel van het invoeren van hun kenteken op de betaalautomaat, het verschuldigde parkeergeld.

Door pas achteraf te betalen kunnen de bezoekers in alle rust hun inkopen doen, zonder bang te zijn dat hun parkeertijd verloopt met het risico op een boete. De slagboominstallatie op parkeerterrein Oude Haven had daarnaast ook veel last van aanrijdschades en vandalisme. Minipark biedt de voordelen van achteraf gepast betalen, zonder de nadelen van een fysieke afsluiting.

Na Tiel zullen op korte termijn nog enkele locaties met cameraparkeren worden geopend, waarmee het systeem langzaam maar zeker aan zijn opmars in Nederland begint.

Terug naar overzicht...