Automatenpark Middelburg weer volledig up-to-date

stradamiddelburg

Vijf jaar geleden heeft TMC de gemeente Middelburg voorzien van nieuwe Strada EVO parkeerautomaten. Deze kunnen nog jaren mee, maar technische ontwikkelingen staan niet stil. Ook Middelburg heeft haar automatenpark aangepakt en volledig up-to-date gemaakt door ze te voorzien van snelle modems met roaming simkaarten, nieuwe M1000-kaartlezers en Tap & Go-ondersteuning.

Moderne betaalmethoden als pinnen en contactloos betalen, maar ook de verbinding met de backoffice vragen om een snelle en stabiele dataverbinding. Middelburg heeft daarom de huidige RAM-modems vervangen voor nieuwe, snelle modems.

Automatisch het beste netwerk

Deze modems zijn uiteraard voorzien van roaming simkaarten. Bij verlies van signaalsterkte kiest deze automatisch het sterkste mobielenetwerksignaal, bijvoorbeeld van een andere provider. Zo wordt de kans op verstoring in de werking van de parkeerautomaten door uitval van het mobiele netwerk vele malen kleiner en is de werking van de automaten niet meer afhankelijk van de dekkingsgraad van één bepaalde provider.

Snelle communicatie en snelle betaling

Nu de automaten sneller kunnen communiceren kan de parkeerder natuurlijk niet achterblijven. Contactloos betalen is inmiddels meer dan ingeburgerd, en steeds meer gemeenten kiezen ervoor hun automatenpark te voorzien van Tap & Go-ondersteuning. Alle 121 automaten van Middelburg zijn nu voorzien van antennes voor contactloos betalen; de parkeerder kan nu nog sneller betalen.

Terug naar overzicht...