Wageningen gaat contactloos en bereidt zich voor op kentekenparkeren

proefwageningen

De gemeente Wageningen omarmt betaald parkeren, laat bestaande automaten ombouwen opdat ze de nieuwste betaalmethoden ondersteunen, breidt het gebied voor betaald parkeren uit, zet extra automaten op straat en bereidt zich voor op kentekenparkeren.

Uitbreiding gebied betaald parkeren

De gemeente Wageningen breidt betaald parkeren uit en zet daarom extra automaten op straat. Die Strada T-Pal parkeerautomaten zijn uiteraard uitgerust met de technieken van vandaag, zodat parkeerders met bankpas en desgewenst contactloos kunnen betalen, terwijl de communicatie verloopt via een opvallend helder en duidelijk kleurenscherm.

Ombouw bestaande parkeerautomaten

En tja, als er dan vijf van die fonkelnieuwe parkeerautomaten op straat staan, voorzien van de nieuwste technische snufjes, dan kunnen de bestaande automaten natuurlijk niet achterblijven. Daarom krijgen deze de mogelijkheid voor bankpas- en Tap&Go-betalingen toegevoegd. Overal in Wageningen kunnen parkeerders dan efficiënt en veilig betalen.

Pilot met kentekenparkeren

De gemeente wil ook overgaan op kentekenparkeren en begint daarom een pilot. Opdat parkeerders kunnen wennen aan de veranderingen: geen ticket meer in de auto en extra handelingen aan de automaat om het kenteken op te geven. Ook kan Wageningen zo ervaren, wat de gemeente precies moet doen om kentekenparkeren soepel ingevoerd te krijgen in de hele stad.

Terug naar overzicht...