Duurzaam Veenendaal hergebruikt parkeerautomaten

veenendaalmaastricht

In Veenendaal zijn de huidige parkeerautomaten aan vervanging toe. De gemeente heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en heeft daarom besloten om gebruikte automaten een tweede leven te geven om daarmee grondstoffen en kosten te besparen. Een deel van de "oude" automaten uit Maastricht komt naar Veenendaal en wordt geüpdatet om nog jaren dienst te kunnen doen.

De parkeerautomaten in de gemeente Veenendaal staan alweer de nodige jaren op straat en hebben het einde van hun technische levensduur bereikt. Nieuwe automaten brengen de nodige kosten met zich mee en niet te vergeten de nodige grondstoffen om deze te produceren. Iets wat Veenendaal in het kader van duurzaamheid niet nastreeft.

Kaartlezerupdate en kentekenparkeren

De gemeente Maastricht heeft onlangs ruim 400 automaten vervangen voor nieuwe exemplaren. Sommige waren slechts enkele jaren oud en dus nog in prima staat. 46 van deze automaten komen naar Veenendaal om daar opnieuw dienst te doen op straat.

TMC gaat de automaten voorzien van nieuwe kaartlezers zodat er ook contactloos betaald kan worden en de software wordt aangepast, zodat de parkeerautomaten in Veenendaal klaar zijn voor kentekenparkeren. Parkeerders hoeven hierdoor straks niet meer terug te lopen naar de auto, een ticket achter het voorraam is namelijk niet meer nodig.

Foto: © Ronald van den Hoven

duurzaamveenendaal

Terug naar overzicht...