Na geslaagde pilotfase kiest Middelburg voor T-pal

Middelburg groot

Na een geslaagde pilotperiode heeft de gemeente Middelburg besloten om alle Strada Evolution parkeerautomaten om te bouwen naar Strada T-Pal.

De parkeerautomaten  worden uitgevoerd  met een  helder kleurenscherm  die de  interactie met de parkeerder nu of  in  de nabije toekomst eenvoudiger maakt. Daarnaast worden  de parkeerautomaten voorzien van een krachtig lichtpaneel van 16,5 Watt. Met dit lichtpaneel  functioneert  de parkeerautomaat zelfstandig op eigen stroom zodat de nieuwe functies beschikbaar komen. Door de inzet van de nieuwe onderdelen geeft TMC een garantie op de operationele en economische verlenging. Na deze ombouw is het gehele park  toekomstbestendig. 

Pilot

Voordat de gemeente Middelburg dit besluit heeft genomen, hebben wij eerst vier parkeerautomaten naar Strada T-Pal omgebouwd. Deze proef verliep tevredenstellend, waarop de gemeente heeft besloten om ook de overige automaten te upgraden.

Uitvoering

De Strada T-Pal parkeerautomaten zijn uiteraard uitgerust met de technieken van vandaag, zodat parkeerders met bankpas en/of contactloos kunnen betalen, terwijl de communicatie verloopt via een opvallend helder en duidelijk kleurenscherm.

De bestaande parkeerautomaten hebben bijna allemaal een hoofdkaart welke T-Pal ready is. Deze hoofdkaarten worden voorzien van de juiste upgrade. Na de upgrade zijn de automaten geschikt om de nieuwe kleurenschermen aan te sturen. De lichtbakken worden tijdens de upgrade vervangen door lichtpanelen die een stroomvoorziening hebben van 16,5 Watt.

Kentekenparkeren

De gemeente gaat tijdens de ombouw nog niet direct over naar kentekenparkeren. Waardoor de parkeerautomaten in eerste instantie worden voorzien van een nieuwe toetsenbordfolie die gelijk is aan de huidige indeling. Wanneer de gemeente in de toekomst wel over gaat naar kentekenparkeren, dan is dit een eenvoudige softwareaanpassing en wordt de folie voorzien van een QWERTY of ABC-toetsenbordopdruk.

Vanaf het nieuwe jaar starten wij met de werkzaamheden. 

Back to overview...