Hergebruik en gebruiksgemak in Gouda

montagegouda

Qua uiterlijk zijn ze niet veel veranderd, maar aan de rode zone-indicator met groot zonnepaneel bovenop en het grote kleurenscherm is te zien dat ze gereed zijn voor kentekenparkeren. Op dit moment is TMC bezig met een grote ombouw van de parkeerautomaten in Gouda. De Bogen had de primeur.

In Gouda is TMC momenteel druk bezig met de ombouw van de parkeerautomaten. De deur van de automaat wordt verwijderd en vervangen door een nieuwe, voorzien van een groot aanraakgevoelig kleurenscherm. Hiermee zijn ze geschikt voor kentekenparkeren.

Stap voor stap naar digitaal

Na de succesvolle introductie van mobiel parkeren in 2015 en de digitalisering van parkeervergunningen en bezoekersparkeren in 2017, zijn nu de parkeerautomaten aan de beurt. In maart worden alle 70 automaten in Gouda aangepast.

De parkeerder voert zijn kenteken in op het touchscreen en een parkeerbonnetje achter de voorruit is niet meer nodig. Betalen kan met pinpas en contactloos en op sommige locaties ook met munten. Half maart moeten alle automaten omgebouwd zijn.

Bron: goudsepost.nl

stradatouchgouda

Back to overview...