Meer gemeenten gaan over op roaming simkaarten

roamingsimsteden

Onlangs introduceerde TMC roaming simkaarten voor in parkeerautomaten. De gemeenten Culemborg, Katwijk, Middelburg en Sluis hebben ook al besloten om ze te installeren en nog meer gemeenten zijn erg enthousiast. De roaming simkaart kiest automatisch het best beschikbare mobiele netwerk. Eventuele netwerkstoringen hebben zo geen invloed meer op de werking van de parkeerautomaten.

Voor de verwerking van pintransacties en communicatie met de Smartfolio beheeromgeving gebruiken de TMC parkeerautomaten een mobiele dataverbinding. Wanneer de signaalsterkte niet optimaal is, of de mobiele provider een storing heeft, zijn pintransacties niet goed of soms helemaal niet mogelijk.

Automatisch het beste netwerk

TMC introduceerde daarom de roaming simkaart. Bij verlies van signaalsterkte kiest deze kaart automatisch het sterkste mobielenetwerksignaal, bijvoorbeeld van een andere provider. Hiermee is de mobiele dataverbinding optimaal en is de werking van de parkeerautomaten niet meer afhankelijk van de dekkingsgraad van één bepaalde provider.

Intussen hebben de gemeenten Culemborg, Katwijk, Middelburg en Sluis opdracht gegeven om deze simkaarten te installeren in hun parkeerautomaten en ook andere steden gaan binnenkort aan de slag met de roaming simkaarten.

We kijken graag samen met u of de roaming simkaart ook de prestaties van uw parkeerautomaten kan verbeteren.

Terug naar overzicht...