Kerkrade vernieuwt deel automatenpark

stradakerkrade

In het prachtige Zuid-Limburgse Kerkrade staan nog verschillende oudere parkeerautomaten. Sommige werken nog uitstekend, andere zijn wel aan vervanging toe. TMC gaat 8 Stelio automaten vervangen voor nieuwe Strada EVO automaten en 1 Stelio wordt verplaatst om een 20 jaar oude DG te vervangen.

Er staan al vele jaren TMC parkeerautomaten op straat in Kerkrade. Maar ontwikkelingen staan niet stil, het accepteren van bankpasbetalingen is tegenwoordig haast wel een must en sommige automaten zijn wel aan vervanging toe. Reden genoeg voor de gemeente om TMC te vragen 8 Stelio parkeerautomaten te vervangen voor nieuwe Strada EVO automaten.

Nieuwe technieken

De nieuwe Strada’s zijn voorzien van een elektronisch touchboard, wat de invoer vereenvoudigt. Daarnaast ondersteunen ze naast muntbetalingen ook bankpasbetalingen en werken ze volledig autonoom op zonne-energie. De nieuwe automaten zijn aangesloten op het Smartfolio beheersysteem (de vernieuwde versie van het bekende myParkfolio), waarmee de status van de automaten precies is te volgen.

Bewezen diensten

In Kerkrade staat ook nog een DG parkeerautomaat. Dit bijna 20 jaar oude beestje heeft zijn diensten zonder noemenswaardige storingen al meer dan bewezen, en mag nu dan toch met pensioen. Op zijn plaats komt een Stelio parkeerautomaat te staan, die nu elders in de gemeente staat.

Terug naar overzicht...