Breda bouwt parkeerautomaten om voor digitale handhaving

stradabreda

De gemeente Breda wil volledig digitaal gaan handhaven en dat begint met het invoeren van kentekenparkeren. Breda heeft bijna 200 parkeerautomaten op straat staan die onlangs door TMC zijn omgebouwd. Hiermee is het parkeerkaartje in Breda voorgoed verleden tijd.

Eerst een pilot

In de zomer van 2016 heeft Breda eerst een pilot uitgevoerd. De gemeente heeft TMC opdracht gegeven 15 Strada parkeerautomaten om te bouwen naar Strada T-Pal, voorzien van een kleurenscherm met duidelijke instructies en een gemakkelijk te bedienen touchboard. Deze pilot is naar wens verlopen en dus is het tijd voor de volgende stap.

Toekomstbestendige T-Pals

Eind vorig jaar heeft de gemeente Breda daarom TMC ook de opdracht gegeven de resterende parkeerautomaten te upgraden. Alle bijna 200 automaten zijn inmiddels geüpgraded. De gemeente Breda is dan klaar voor de toekomst, met parkeerautomaten met kleurenscherm die op kenteken parkeerrechten uitgeven. Een parkeerkaartje achter de voorruit is vanaf nu niet meer nodig.

Eerste 15 minuten gratis

Voor bepaalde parkeerzones in de binnenstad van Breda geldt dat de eerste 15 minuten gratis zijn. De bezoeker gaat naar de parkeerautomaat om het kenteken in te voeren en legt zo de gratis parkeertijd vast voor de parkeerhandhaver. Parkeert men langer dan 15 minuten, dan hoeft men voor de eerste 15 minuten niet te betalen. De automaat verrekent dit automatisch.

 

Terug naar overzicht...