Betaalmogelijkheden

Betaalmogelijkheden

De parkeersystemen van TMC ondersteunen de meest voorkomende betaalmogelijkheden zoals pinnen (debetkaart, ook Dip & Go en Dynamisch pinnen), creditcard, munten en in parkeergaragesystemen ook bankbiljetten. Elke combinatie is mogelijk, het is aan u als beheerder om te bepalen welke mogelijkheden u aanbiedt.

  • Pinnen (debetkaart)
  • Dip & Go, Dynamisch pinnen
  • Munten
  • Creditcard
  • Bankbiljetten
  • Tap & Go, Apple Pay

Pinnen (debetkaart)

Zowel de parkeerautomaten als de betaalautomaten voor parkeergaragesystemen zijn geschikt betalingen met de bankpas. Vaak kan een parkeerder al direct beginnen met het invoeren van zijn pinpas. De automaten accepteren de meest gebruikte debetkaarten: Maestro en V PAY.

Dip & Go

De betaalautomaten ondersteunen pinnen zonder pincode (Dip & Go). Bij bedragen tot 50 euro hoeft geen pincode ingevoerd te worden. De pincode kan niet afgelezen worden en de bankpas kan dus niet geskimd worden. Dit systeem werkt alleen voor parkeren.

Dynamisch pinnen

Voor bedragen boven de 50 euro, voor sommige buitenlandse bankpassen of voor Nederlandse bankpassen waar Dip & Go is uitgeschakeld, biedt TMC "Dynamisch pinnen". Standaard kiest de automaat voor Dip & Go-betaling, indien dit niet wordt ondersteund, schakelt de automaat het pinpad in en kan de parkeerder zijn pincode intoetsen.

Munten

Nog steeds is er veel vraag naar de mogelijkheid tot betaling met munten. Alle parkeerautomaten en betaalautomaten voor parkeergaragesystemen kunnen geconfigureerd worden voor muntbetalingen. De automaten accepteren munten van 10 cent tot 2 euro.

Creditcard

Op locaties als luchthavens of andere locaties met veel toeristen is meer vraag naar betaalmogelijkheid met creditkaart. Alle parkeerbetaalautomaten ondersteunden creditkaartbetalingen en accepteren de meest gebruikte creditcards: Mastercard en Visa.

Bankbiljetten

Bij (langdurig) parkeren in een parkeerlocatie met achteraf betalen zoals een parkeergarage of een parkeerterrein kan het bedrag oplopen. Deze betaalautomaten zijn daarom ook geschikt voor bankbiljetbetalingen. Ze accepteren (naar wens) biljetten van 5, 10, 20 en 50 euro.

Tap & Go / Apple Pay

De parkeerautomaten en de betaalautomaten voor achteraf betaald parkeren zijn voorbereid voor contactloos betalen zoals Tap & Go en Apple Pay. Wanneer deze betaalsystemen verder in Nederland worden uitgerold, kunnen deze betaalterminals voorzien worden van deze mogelijkheid.

Loyalty-kaart

Met de loyalty-kaart, een (stadsgebonden) 'klantenkaart', kan het winkelend publiek sparen voor korting, gratis artikelen of acties bij aangesloten winkels. Met deze spaarpunten kan ook een parkeerticket worden gekocht bij een TMC parkeerautomaat voorzien van een barcodelezer.

Meer info?

Klik op een van de linkjes voor meer informatie over betalingsverkeer.

Uiteraard zijn onze accountmanagers altijd bereikbaar voor vragen over de betaalmogelijkheden. Neem gerust contact op.

Contact

Taxameter Centrale B.V.
H.J.E. Wenckebachweg 80
1114 AD Amsterdam-Duivendrecht

Tel. 020 - 462 0 462
E-mail: mail@taxameter.nl

certificeringlogostransparant

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsoverzicht

Kerkrade vernieuwt deel automatenpark 25 juli  –  In het prachtige Zuid-Limburgse Kerkrade staan nog verschillende oudere parkeerautomaten. Sommige werken nog uitstekend, andere Lees meer...

Meer nieuws