Taxameter Centrale bestaat 95 jaar

TMC 95 jaar website

In 1927 begint de heer Staartjes een fietsenstalling in de Kerkstraat in Amsterdam. Met een ondernemende blik besloot hij al snel om zich te gaan focussen op het gemotoriseerde verkeer en met name op de verkoop en reparatie van tachografen 'de taxameter'; een instrument dat automatisch de afgelegde afstand registreert.

Parkeren

Het artikel-pakket van de leverancier van de tachografen breidde zich uit. Nieuwe artikelen werden toegevoegd, waaronder geld- en liter-telwerken voor benzinepompen en brandstofpompen. Ook de parkeermeters kwamen op de markt. Omdat ruimte in Nederland schaars was en nog steeds is, vraagt dat om regulering, iets waar parkeermeters en parkeerautomaten perfect voor dienen. Dit is het begin geweest van de markt waarin TMC zich vandaag de dag begeeft. De markt die wij “Parkeren” noemen.

Het huidige tijdperk

Ondertussen zijn wij beland in het Internet of Things (IoT) tijdperk. Een nieuwe wereld waarin de (parkeer)systemen met elkaar verbonden zijn en informatie de basis vormt. Hierdoor bieden wij tegenwoordig niet alleen hardware, maar ook diverse datasystemen, rapportagemogelijkheden en service. Hierdoor is ook onze rol gewijzigd en staan wij ondertussen op de kaart als samenwerkingspartner in plaats van enkel leverancier.

Het volgende lustrum

Wij zijn ontzettend trots dat wij deze leeftijd hebben bereikt en kijken uit naar ons volgende lustrum, waarbij wij het 100-jarige bestaan mogen vieren.

Terug naar overzicht...