Schipper mag ik overvaren?

Veerpont Groot

Met een buideltas vol met muntgeld komt de pontschipper naar u toe en vraagt of u een kaartje voor de overtocht wilt kopen. U voelt de bui al hangen en ondanks dat het tegenwoordig overal mogelijk is om met een pinpas te betalen, blijkt het nu opeens onmogelijk. Het is niet anders, dat wordt omfietsen. 

In Steenwijkerland, bij het pontje bij Jonen, is dit gelukkig anders geregeld. Een ticket voor de overtocht koopt u niet bij de pontschipper, maar bij één van de T-Pal ticketautomaten. Hier kunt u betalen met debitcard, creditcard, een SmartPhone of een SmartWatch.

Een toeristische route

Het pontje bij Jonen ligt op een toeristische route en verbindt het prachtige Giethoorn met Blokzijl en andersom. In enkele minuten vaart de pont naar de overkant van de Walengracht waar passanten hun weg door Weerribben-Wieden voort kunnen zetten. In de zomer vaart er een schipper naar de overkant. ‘s Winters is men aangewezen op de handbediening en staan de ticketautomaten op non actief.

De gemeente Steenwijkerland is de beheerder van het pontje en zegt over te stappen op de pinbetalingen omdat dit veiliger en moderner is. „Het is veiliger, omdat er nu geen contant geld meer op de pont aanwezig is en daarmee het risico op diefstal vervalt. Ook is het niet meer van deze tijd om alleen met contact geld te kunnen betalen.”

Een helpende hand

Het telefoonnummer van TMC staat op de ticketautomaten waardoor vragen en meldingen direct bij onze serviceorganisatie terecht komen en wij deze kunnen afhandelen. Daarnaast monitoren we de systemen 24/7, waardoor we de meeste (ver)storingen voor zijn. De gemeente weet precies wat we doen, wanneer en waarom, want we rapporteren nauwgezet over onze services. Ook geïnteresseerd in een ticketautomaat voor uw pontje of compleet beheer? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Plaatsing van de ticketautomaten

Wilt u in deze zomermaanden ook eens overvaren bij Jonen of de automaat van dichtbij bekijken? Kijk dan gerust eens op: https://havensweerribbenwieden.nl/fietsveer-jonen/

Terug naar overzicht...