Ruimte voor campers

Camper in recreatiegebied

Niet alleen in de programmabegroting, maar ook in het parkeerbeleid wordt tegenwoordig ingegaan op speciale parkeervoorzieningen zoals camperplaatsen. Toch is men niet altijd voldoende bewust van de waarde die een camperplaats heeft voor een gemeente.

Stijging van camperaars

De laatste jaren is het aantal camperaars fors toegenomen. Steeds meer Nederlandse en buitenlandse bezoekers komen voor korte of langere vakanties ons land per camper bezoeken. Geeft uw gemeente deze groeiende doelgroep wel voldoende aandacht?

Baten voor gemeenten

Wat zijn de baten van een serieus camperbeleid voor gemeenten?

  • Door het fiscaliseren van camperplaatsen komen meer baten bij de gemeente terecht, waardoor budget beschikbaar komt. Dat komt de leefbaarheid ten goede.
  • Camperaars besteden in een gastvrije gemeente veel geld bij o.a. de lokale ondernemer. 
  • Met de juiste faciliteiten voor camperaars krijgen historische, culturele en landschappelijke aspecten, in of in de directe omgeving van uw gemeente, (nog) meer aandacht.

Camperplaatsen in uw gemeente

Zijn er in uw gemeente camperplaatsen aangewezen of is uw gemeente voornemens om dit te doen, dan is de Strada T-Pal een geschikte betaalautomaat om het parkeren van campers te reguleren en te monitoren. De automaat is 24/7 beschikbaar waardoor de camperaar vrij is om te arriveren en te betalen wanneer het hem uitkomt. Bovendien biedt de betaalautomaat, voorzien van pin-, creditcard en/of muntbetaalmogelijkheid, een ongekend gebruiksgemak en diverse taalopties.

Ook in de handhaving kunnen wij u adviseren.

Aanpak en ervaringen

Heeft u vragen of interesse, dan komen wij graag in contact met u. Wij kunnen u adviseren, ondersteunen en/of in contact brengen met andere gemeenten die dit traject al hebben belopen. Het contact is geheel vrijblijvend!

Onze Strada betaalautomaten zijn ook leverbaar aan particulieren. Tevens bieden wij de mogelijkheid om een betaalautomaat te plaatsen voor een pilotperiode. Hiermee kunt u het gebruik monitoren en op basis daarvan beslissen om de voorziening al dan niet voort te zetten.

camperplaatsinzierikzee

 

Terug naar overzicht...