Reversed refurbishment oftewel een "andersommetje" in Sluis

winkelssluis

Meestal laten we de behuizing staan en vervangen we het binnenwerk van parkeerautomaten. In Sluis doen we het deze keer andersom! Een bestaand binnenwerk met een splinternieuwe behuizing.

Modern binnenwerk

In Zeeuws-Vlaanderen ligt het prachtige Sluis, dicht aan de kust, de Zeeuwse kust. De parkeerautomaten daar staan al vele jaren op straat. We hebben enkele jaren geleden de binnenkant wel van nieuwe componenten voorzien. De chipknip verdween en bankpasbetalingen raakten in zwang. De automaten functioneren prima en kunnen nog heel lang mee.

Zeeuwse elementen eisen hun tol

Alleen, de behuizing heeft nogal te lijden, zo dicht aan de winderige kust. Strand en zee veroorzaken voortdurend zandstralen met vochtige zoute lucht. Na heel veel jaren op straat, staan de parkeerautomaten er niet meer helemaal strak bij. Dus wat gaan we daaraan doen? Vervangen natuurlijk, door splinternieuwe behuizingen, en met een extra pantser kunnen ze de zilte Zeeuwse elementen lange tijd weerstaan.

Vriendelijk voor milieu

Zo refurbishen we in Zeeland, in een ongebruikelijke maar zeer milieuvriendelijke vorm. De automaten kunnen bovendien desgewenst overgezet worden op zonne-energie. Nog beter!

Terug naar overzicht...