Parkeren Nissewaard nu duurzaam en digitaal

P

De verouderde parkeerautomaten in gemeente Nissewaard zijn onlangs vervangen door 52 Strada Touch automaten die hun diensten op straat al hebben bewezen. Schoongemaakt, opgeknapt en voorzien van de nieuwste technieken zijn ze klaar om duurzaam kentekenparkeren naar Nissewaard te brengen.

Duurzaam

De parkeerautomaten in Nissewaard waren hoognodig aan vervanging toe. Maar nieuwe automaten betekent ook gebruik van nieuwe, kostbare grondstoffen. Hergebruik en zonne-energie passen veel beter bij de Routekaart Duurzaamheid waar gemeente Nissewaard bij is aangesloten.

Dus heeft de gemeente Strada Touch parkeerautomaten overgenomen die in Maastricht reeds hun diensten op straat bewezen hebben. TMC heeft de automaten opgeknapt en voorzien van de nieuwste technieken zoals contactloos betalen, 4G-modems en zonnepanelen.

Digitaal

De vernieuwing van het parkeerautomatenpark is onderdeel van het digitaliseren van de volledige parkeerketen met als doel een efficiencyslag. Op de nieuwe automaten moeten parkeerders hun kenteken invoeren, maar ze hoeven geen kaartje meer achter hun voorruit te leggen. Ook kunnen parkeerders nu hun parkeergeld betalen via belparkeren zoals Yellowbrick. Hiervoor zijn de automaten voorzien van duidelijk herkenbare Wings P-borden met het nummer van de betreffende parkeerzone.

De oude bewonersvergunning wordt binnenkort vervangen door een digitale versie waarbij het kenteken is geregistreerd, en er is ook een speciale kortingsregeling voor bezoekers. Alle kentekens komen in één centrale database terecht, zodat de handhaver op straat met maar 1 bevraging kan controleren of een geparkeerde auto een parkeerrecht heeft.

Zo wordt de hele parkeerketen niet alleen digitaal en dus efficiënt, maar ook bijzonder duurzaam!

nissewaard wings

 

Terug naar overzicht...