2G en 3G datanetwerken houden op te bestaan

5g

De mobiele communicatie in Nederland wordt op dit moment gereed gemaakt voor het nieuwe, snellere en stabielere 5G netwerk. Om ruimte te maken voor dit nieuwe netwerk hebben de drie operators KPN, T-Mobile en Vodafone aangekondigd te stoppen met de huidige 2G en/of 3G netwerken. Wat voor gevolgen heeft dit voor uw parkeerautomaten?

Het is u wellicht niet ontgaan dat er verregaande ontwikkelingen zijn om de mobiele communicatie in Nederland gereed te maken voor het 5G netwerk. 5G zorgt er voor dat verbindingen nog sneller en stabieler worden dan wij in Nederland tot op heden gewend zijn. Om ruimte te maken voor dit nieuwe netwerk hebben de drie operators die in Nederland beschikken over een licentie voor het exploiteren van de vrijgegeven frequenties (KPN, T-Mobile en Vodafone), aangekondigd de huidige 2G en/of 3G netwerken op te gaan heffen in Nederland.

Uitfasering 2G en 3G netwerken:

Operator Netwerk Switch off datum
KPN 2G Onbekend
KPN 3G 01-01-2022
T-Mobile 2G 01-11-2020
T-Mobile 3G Onbekend
Vodafone 2G Onbekend
Vodafone 3G 04-02-2020*

*met fall-back op het 2G netwerk

Wij zijn momenteel bezig met een inventarisatie van de communicatiemiddelen die in onze parkeerautomaten zijn geleverd, om te zien of, waar en wanneer er modems en simkaarten vervangen moeten worden. Wij zullen in eerste instantie de klanten die momenteel met 3G simkaarten van Vodafone werken actief gaan benaderen. Dit vindt plaats in september van dit jaar.

U hoeft zelf niets te ondernemen. Indien het in uw situatie noodzakelijk is, benaderen wij u. Mocht u voor die tijd echter meer informatie willen, neem dan gerust contact op met uw TMC account- of contractmanager.


Terug naar overzicht...