Nu ook kentekenparkeren in Dordrecht

kentekenparkerendordrecht

Met het verwijderen van de afdekkap heeft verkeerswethouder Rik van der Linden de eerste vernieuwde parkeerautomaat in Dordrecht in gebruik genomen. TMC heeft de bestaande automaten voorzien van kleurenschermen en contactloze betaalmogelijkheid en de automaten meteen klaargemaakt voor kentekenparkeren.

Met de invoering van kentekenparkeren neemt Dordrecht de volgende stap in het digitaliseren van parkeren. Het parkeergemak voor bezoekers verbetert, de parkeerder hoeft namelijk niet meer terug naar de auto om het parkeerticket achter de ruit te leggen, en ook de handhaving wordt efficiënter door op basis van het kenteken te controleren.

Minder parkeerautomaten nodig

Met het invoeren van kentekenparkeren zijn minder parkeerautomaten nodig. De parkeerder hoeft niet meer terug te lopen, de loopafstand halveert dus, hierdoor kan de afstand tussen twee parkeerautomaten worden vergroot.

Verkeerswethouder Rik van der Linden stelde maandag 15 oktober de eerste vernieuwde parkeerautomaat in gebruik. De komende twee weken worden alle parkeerautomaten omgebouwd.

Back to overview...